Amedspor 64 hafta sonra seyircisiyle buluştu

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Diyarbakır ekibi Amedspor, 64 haftadan sonra ilk kez konuk olduğu Manisaspor karşısında seyircisiyle maça çıktı.

HABER MERKEZİ

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Diyarbakır ekibi Amedspor, 64 haftadan sonra ilk kez konuk olduğu Manisaspor karşısında seyircisiyle sahaya çıktı.

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Amedspor, ligin son sıralarında bulunan Manisaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Amedspor 22'inci dakikada Furkan Yaman'la öne geçerken, siyah-beyazlılar 52'de Furkan Parsak'la tabelayı eşitledi. Amedspor 76. dakikada Furkan Yaman bir kez daha sahneye çıktı. Ancak 90+6 dakikada Muhammed’in attığı golle Manisaspor'u mağlubiyetten kurtardı.

Bu sonuçla Amedspor 8’inci sıradaki yerini korurken, puanını 35’e çıkardı. Manisaspor ise ligin 17’inci sırasında eksi 3 puanı bulunuyor.

Öte yandan Amedspor’a son 3 yılda çıktığı 64 deplasman maçında uygulanan taraftar yasağı geçen hafta kaldırıldı.

YASAĞIN GEÇMİŞİ

Amedspor’a dönük deplasman yasağı uygulaması, kulübün Türkiye Kupası’nda son 8 takım arasına kaldığı 2015 yılına uzanıyor. 23 Aralık 2015 tarihinde oynanan Amedspor-Başakşehir maçında tribünde açılan “Çocuklar ölmesin maça gelsin” pankartı sonrası bugüne kadar birkaç deplasman dışında tüm deplasmanlar il ve ilçe spor güvenlik kurulu kararlarıyla Amedspor taraftarlarına yasaklanmıştı.