Amedspor’dan Mansur Çalar tepkisi

Amedspor, Türkiye Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), takım kaptanı Mansur Çalar’a futboldan ömür boyu men etme cezasına tepki gösterdi.

K24 - DİYARBAKIR

Amedspor, Türkiye Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), takım kaptanı Mansur Çalar’a futboldan ömür boyu men etme cezasına tepki gösterdi.

Diyarbakır Talaytepe Tesisleri’nde basın açıklaması yapan Amedspor Kulüp Başkanı Ali Karakaş, kararın siyasi olduğunu söyledi.

Siyasetin spora bulaştırılmaması gerektiğini vurgulayan Karakaş, “Futbol ile siyaset bir arada gidemez” diyerek, sözlerine şöyle devam etti:
“PFDK’nın almış olduğu karar tarafsız ve adaletli değildir. Çok açıktır ki bazı kişilerin talimatları doğrultusunda alındı. PFDK’nin bu kararını geri çekmesi için bir hafta süresi var. Umut ediyoruz ki verdiği yanlış kararın farkına varır ve bu acımasız kararından vazgeçer. Yine bizim itiraz etmemiz için belli bir süre var. İtirazımızı yapacağız. PFDK kararından vazgeçmezse konuya yargıya taşıyacağız.”

Amedspor Asbaşkanı Aziz Elaldı da Amedspor’a dönük linç kampanyasının başlatıldığına ifade etti.

Elaldı, A Spor tarafından yapılan maksatlı yayınlara cevap hakkı istediğini ancak kendisini yayına bağlamadıklarını kaydederek, A Spor’un özellikle Amedspor’a yönelik linç kampanyasında rol oynadığını dile getirdi.

Elaldı, bu saldırıların sadece Amedspor’a değil tüm Diyarbakır’a yapıldığını da sözlerine ekledi.

MANSUR ÇALAR’A CEZA

Geçen hafta Sakaryaspor ile kendi sahasında mücadele eden Amedspor oyuncusu Mansur Çalar’ın maçta rakip takım oyuncularını 'elinde kesici aletle yaraladığı' suçlaması ileri sürülmüştü.

Rakip takım oyuncusuna yönelik saldırı nedeniyle PFDK tarafından Mansur Çalar’ın 4 yıl müsabakalardan men edilmesine karar verilirken, 3 yılı aşan cezalar Futbol Disiplin Talima’nın 95/1’inci maddesi uyarınca sürekli hak mahrumiyeti cezasına çevrildi.

Hafta sonu nöbetçi mahkemeye sevk edilen Mansur Çalar yurt dışı yasağı ile serbest bırakılmıştı.