Hrant Dink ödülü Tahir Elçi adına Diyarbakır Barosu’nun

Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün sekizincisi Diyarbakır Barosu’na verildi.

Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün sekizincisi Diyarbakır Barosu’na verildi.

Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün sekizincisi öldürülen avukat Tahir Elçi'nin Başkanı olduğu Diyarbakır Barosu'na verildi. Gecenin diğer ödülü ise Malawili kadın kabile şefi Theresa Kachindamato'ya verildi. Kachindamato çocuk evliliklerini durdurmak için çalışan bir aktivist.

Ödüller sahiplerine Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan törenle verildi. Törende Bajar, Suriyeli mültecilerden oluşan İstanbul Oryantal Mozaik Korosu, Mehmet Erdem sahne aldı.

Ödülün diğer sahibi ise hukuk alanındaki mücadelesi nedeniyle, Diyarbakır Barosu oldu. Baronun ödülünü yazar Murathan Mungan ve Hrant Dink’in eşi Rakel Dink verdi. Ödül töreni Hrant Dink’in Henri Nannen ödül törenindeki sözleri ile son buldu.

Jüride kimler var?

Ödülün bu yılki jürisinde, 2015 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahibi, insan hakları savunucusu Samar Badawi, 2015 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahibi LGBT derneği KAOS GL, yönetmen, senarist ve yapımcı Atom Egoyan, düşünür Étienne Balibar, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Genel Sekreteri Christophe Deloire, düşünür Michel Marian, şair, yazar ve edebiyat eleştirmeni Murathan Mungan, feminist yazar ve insan hakları savunucusu Şirin Tekeli ve Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink vardı.

Daha önce kimler aldı?

Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nü önceki yıllarda kazanan isimler Samar Badawi (2015), KAOS GL (2015), adli tıp uzmanı ve insan hakları savunucusu Şebnem Korur Fincancı (2014) ve aktivist Angie Zelter (2014), insan hakları savunucusu Nataša Kandić (2013) ve Cumartesi Anneleri / İnsanları (2013), yazar İsmail Beşikçi (2012), insan hakları örgütü Uluslararası “Memorial” Topluluğu - Rusya (2012), gazeteci, yazar Ahmet Altan (2011), gazeteci ve insan hakları savunucusu Lydia Cacho (2011), Türkiye Vicdani Ret Hareketi (2010), hukukçu Baltasar Garzón (2010), gazeteci, yazar Alper Görmüş (2009) ve gazeteci, yazar Amira Hass (2009).