Rusya’dan ABD’nin ‘Venezuela'dan çık’ çağrısına yanıt

Moskova’nın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın Venezuela'daki askerlerini çekmesi yönündeki çağrısını reddettiği bildirildi.

HABER MERKEZİ

Moskova’nın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın Venezuela'daki askerlerini çekmesi yönündeki çağrısını reddettiği bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın Venezuela'daki askerlerini çekmesi yönündeki çağrısına Kremlin’den ret yanıtı geldi.

Kremlin, Rus askerinin ülkede bulunmasının meşru hükümet tarafından kabul edildiğini ve yasal bulunduğunu açıkladı.

Trump, çarşamba günü yaptığı açıklamada Rusya'yı Venezuela'daki askerlerini çekmeye çağırmış ve bunun gerçekleşmesi için tüm seçeneklerin açık olduğunu söylemişti.

Trump, "Rus askerlerini Venezuela’dan çıkartabilmek için bütün seçenekler açık. Rusya buradan çıkmak zorunda” ifadesini kullanmıştı.

VENEZUELA KRİZİ

Venezuela'da, çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı. Son olarak Avrupa Parlamentosu aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, İran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini ancak ticari ilişkilerinin süreceğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, "Venezuela'ya asker göndermeyi" seçeneklerden biri olarak göstermişti.