Halep'te hava saldırsı: 50'den fazla sivil öldü, 220 kişi yaralandı

Suriye hükümetinin Halep'in muhalif güçlerin elindeki kesimlerini geri almak için saldırı başlatacağını duyurmasından sonra, kente yeni hava saldırıları düzenlendi.

Suriye hükümetinin Halep'in muhalif güçlerin elindeki kesimlerini geri almak için saldırı başlatacağını duyurmasından sonra, kente yeni hava saldırıları düzenlendi. Suriye ve Rus uçaklarının kentin doğusunu hedef aldıkları belirtiliyor. Bir kurtarma görevlisi saldırıyı "imha operasyonu" diye tanımladı.

Düzenlenen hava saldırılarında ilk belirlemelere göre 56 sivil öldü, 220 kişi yaralandı.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise, Halep'teki saldırılarda şu ana kadar 25 kişinin öldüğünün belirlendiğini duyurdu.

 

Halep genelindeki kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma ekibi yetkililerinden Necip Ensari'nin verdiği bilgiye göre, Rusya ve rejime ait savaş uçakları, kent merkezinde Esed güçlerinin kuşatmasındaki Bustan el Kasr, Meşhed, Kellese, Salihiyin ve Firdevs semtlerine yoğun hava saldırıları düzenledi.

Suriye hükümeti sivillere, muhaliflerin mevzilerinden uzak durma çağrısında bulunmuştu.

ABD ve Rusya arasında, bölgedeki ateşkesi yenilemek yapılan görüşmelerde ise herhangi bir ilerleme kaydedilemedi. Halep'i geri almak için başlatılan operasyon, muhaliflerin elindeki mevzilere günlerdir yapılan bombardımanın ardından duyuruldu. Suriyeli gönüllü sivil savunma ve kurtarma grubu Beyaz Miğferliler, sabah saatlerinden bu yana kente onlarca hava saldırısı yapıldığını bildirdi. Grup, bombardıman kurbanlarına yardım için kurulan dört merkezden üçünün çalışamaz hale geldiğini açıkladı.

AFP Haber Ajansına konuşan bir Suriye Ordusu yetkilisi "kara operasyonu başlamadan önce hava bombardımanının saatler ya da günler sürebileceğini ve zamanlamanın hava saldırılarından alınacak sonuçlara bağlı olduğunu" belirtmişti.

Esed rejimi ve Rusya'nın Cuma günü Halep'te yine sivil yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırılarında en az 86 sivil hayatını kaybetmişti.