Clinton ve Trump TV'de rekor kırdı

ABD'de her seçim sırasında başkan adaylarının TV'ye çıkarak kozlarını paylaşması ritüeli devam ediyor.

ABD'de her seçim sırasında başkan adaylarının TV'ye çıkarak kozlarını paylaşması ritüeli devam ediyor.

Son olarak ABD başkan adayları Hillary Clinton ve Donald Trump bir televizyon programına çıkarak karşılıklı tartıştı. Clinton ve Trump'ın, kimin başkan olması gerektiği, ABD için geliştirecekleri politikaları ve bu görev için uygun olup olmadıklarını tartışmak için çıktığı TV programı, 100 milyon izleyiciyle televizyon tarihinde en çok izlenen tartışma programı olarak kayda geçti.

CNN anketine katılanların yüzde 62'si Clinton'ın tartışmayı kazandığı yönünde oy verdi. 90 dakikada Clinton'ın sözü 71, Trump'ın sözü ise 41 kez kesildi.

BBC'de yer alan habere göre Trump tartışmada ABD ekonomisini tanımlarken, "Büyük ve şişman bir balonuz" dedi ve Clinton'ı "sadece konuşup, bir şey yapmamakla" suçladı.Demokrat rakibi Hillary Clinton ise yatırımı arttırmayı taahhüt etti ve 10 milyon kişiye istihdam yaratma sözü verdi.
Kamuoyu yoklamalarının başa baş geçeceğini söylediği seçim yarışı öncesi New York'ta yapılan münazaranın, 100 milyon izleyiciyle televizyon tarihinde en çok izlenen tartışma olduğu söyleniyor