Erdoğan’dan S-400 açıklaması

S-400’lerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Buradan geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil” dedi.

HABER MERKEZİ

S-400’lerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Buradan geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da bayram namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD’yle yaşanan S-400 hava savunma sistemi krizine değinen Erdoğan, "(S-400'ler) Burada bizim yaptığımız bir anlaşma var, kararlılığımız var. Buradan geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

“Amerika'nın terör örgütlerine desteği üzüntü verici” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda Suriye üzerinde, İdlib üzerinde, Münbiç, üzerinde, Fırat'ın doğusu üzerinde ilgi alakası olan malum koridor üzerinde ilgi alakası olan her ülkeyle Türkiye olarak biz görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Hassasiyetlerimiz aynen kararlılıkla devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de devam edecektir."

Patriot konusuna da değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer Rusya gibi olumlu bir bu noktada bir teklif gelirse, biz Patriot'lar konusunda adım atabiliriz. Bunu da kendilerine ayrıca söyledik. Fakat Patriot'lar konusunda bize Amerika tarafından maalesef böyle bir S-400'ler gibi olumlu karşı teklif gelmedi. Şimdi uluslararası ticarette herhalde kazan kazan esası her ülkenin menfaatinin gereğidir. Bu olmadığı takdirde de biz herhangi bir şeyi de almaya ne mecburuz ne mahkumuz." 

ABD Başkanı Donald Trump’ın İngiltere ziyaretini değerlendiren Erdoğan, “Trump’ın bir İngiltere seyahati var. Biz yine kendisiyle bu görülmeyi yaparız. Gerekirse sayın Putin ile de yaparız” dedi.