IMF: Dünya ekonomisi bu yıl 3,4 oranında büyüyecek

IMF büyüme tahminlerini açıkladı

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) bu yıl ve önümüzdeki yılları kapsayan küresel ekonomik büyüme tahminleri dünya ekonomisinde büyük sıçrama beklenmediğine işaret ediyor. IMF'nin tahminleri doğru çıkarsa dünya ekonomisi bu yıl yüzde 3,1, 2017'de ise yüzde 3,4 oranında büyüyecek.

Bu oranlar IMF'nin temmuz ayındaki tahminlerini revize etmediğini gösteriyor. Ancak yılın ikinci yarısında bazı ülkelerin beklentilerinin kötüleştiği de gözden kaçmıyor. Amerikan ekonomisinin büyüme hızı 2016 sonunda yüzde 1,6'yı ancak bulacak. IMF'nin temmuz ayındaki tahmin raporunda ise Amerikan ekonomisi için yüzde 2,2'lik büyüme tahmininde bulunulmuştu. Fransa, İtalya, Kanada, Meksika ve Sahra altı Afrika ülkelerinin görünümü de temmuz ayından bu yana negatife döndü.

IMF uzmanları Almanya açısından ise iyimser. IMF, Almanya'nın ekonomik büyüme beklentisini bu yıl için yüzde 1,6'dan yüzde 1,7'ye, 2017 için ise yüzde 1,2'den yüzde 1,4'e çıkardı.

İspanya ile ilgili tahminlerde de yakın geçmişe göre iyileşme olduğu göze çarpıyor. IMF İspanya'nın tahmini ekonomik büyüme hızını yarım puan artırarak yüzde 2,2'ye çıkardı. Japonya'nın büyüme hızı ise yüzde 0,5'te kalacak ama bu cüzi artış bile temmuz ayındaki tahminlerin üzerinde.