Suriye'de ateşkese katılan bölge sayısı 721’e çıktı

Rusya'nın Suriye'deki ateşkes izleme merkezi, ateşkese katılan yerleşim birimi sayısının 721’e çıktığını bildirdi.

Rusya'nın Suriye'deki ateşkes izleme merkezi, ateşkese katılan yerleşim birimi sayısının 721’e çıktığını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Suriye'deki ateşkes görüşmelerinin devam ettiği belirtilirken, Suriye’deki ateşkesin son 24 saatte 58 kez ihlal edildiği belirtildi.

Rusya'nın Suriye'deki ateşkes izleme merkezi ise Dördü Lazkiye ve üçü Hama bölgesinde olmak üzere 7 yerleşimin temsilcileriyle daha anlaşmaya varıldığını bildirerek, ateşkes sürecine katılan yerleşim birimlerinin sayısının  721’e çıktığı belirtildi.

 

Suriye ordusu ve Rusya Hava Kuvvetleri’nin ateşkese katılan muhalif grupların yer alabileceği bölgelere saldırı düzenlemediği kaydedilirken, Lazkiye kentinde yaklaşık 5.5 ton gıda ürünü dağıtıldığı aktarıldı. Bakanlığı’nın açıklamasında, Şam bölgesinin Muaddamiyet el Şih kasabasındaki yasadışı silahlı oluşumlar ve Humus, Halep ve Kuneytra bölgelerindeki silahlı muhalif birliklerin komutanlarıyla yapılan ateşkes görüşmelerinin devam ettiği kaydedildi.

 

Açıklmada ayrıca silahlı oluşumların Halep'te 33, Şam'da 18, Hama 'da 6 ve Lazkiye'de 1 kez yerleşim yerleri ve Suriye ordusuna saldırı gerçekleştiği bilgisi yer aldı.