Rusya: DAİŞ, Musul'dan Suriye’ye geçerse askeri önlem alırız

"Musul'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Musul kentinin DAİŞ'den geri alınması için başlatılan operasyonu hazırlayanların, eylemlerinin insani sonuçlarını da hesaplamış olmalarını umduklarını ifade etti. Lavrov, DAİŞ'in Musul'dan Suriye'ye çekilmeleri halinde askeri ve siyasal alanda kararlar alabileceklerini de söyledi.

Paraguaylı mevkidaşı Eladio Loizaga ile Moskova'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Lavrov, "İnsani sonuçların, bu operasyonu hazırlayan taraflar tarafından hesaplanmış olduğunu umuyorum ama şimdilik pek çok soru var" dedi.

'DAİŞ, Musul operasyonu nedeniyle Irak'tan Suriye'ye geçerse önlem alacağız' diyen Lavrov sözlerini şöyle sürdürdü:  "Musul'un çevresinin tamamen sarılmamasından ötürü oluşan koridor, DAİŞ unsurlarının Irak'tan ve Musul'dan Suriye'ye çekilmesi riskini oluşturuyor. Biz tabiki durumu değerlendireceğiz ve eğer böyle bir şey gerçekleşirse, askeri ve siyasi anlamda kararlar alacağız.”

"Elbette bu operasyonu izliyoruz. Kentin (Musul) etrafı bir sebepten ötürü tamamen çevrilmiş değil" diyen devam eden Lavrov, "Umarım bu, bunu yapmak istememelerinden değil, yapamadıklarından böyledir" ifadelerini kullandı.