Video- Kerkük’te son durum: Teröristler kıstırıldı

Güvenlik güçleri Kerkük’te yaşanan son durumu K24’e aktardı.
kurdistan24.net

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre Kerkük kent merkezine ve Dubiz ilçesine saldıran DAİŞ teröristleri sadece birkaç binada kıstırıldı. Çok sayıda terörist güvenlik güçleri tarafından öldürülürken birçoğu da üzerindeki bombaları patlatarak intihar saldırısında bulundu.

Kerkük Valiliği tarafından sokağa çıkma yasağının ilan edildiği kentte halk, sükunete çağırıldı ve şüphelendikleri durumda güvenlik güçlerini haberdar etmeleri istendi.

DAİŞ teröristlerinin etkisiz hale getirilmesi amacıyla Kerkük dışından da destek ekip çağırıldı.

Kürdistan Başkan Yardımcısı Kosret Resul Komutasındaki Tugay’da Tuğgeneral Eyüp Yusuf, K24’e yaptığı açıklamada, Kerkük kent merkezindeki son duruma ilişkin bilgiler verdi. Teröristlerin köşeye sıkıştırıldığını ve iki saat içinde etkisiz hale getirileceklerini belirten Eyüp Yusuf, "Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar küçük bir grubun kent içindeki belli bir bölgede binalara saklandılar. Ancak köşeye sıkıştırıldılar" dedi. 

Kente saldıran terörist sasının yaklaşık 30 olduğunu söyleyen Yusuf, Teröristlerin Kerkük’ü hedef seçmesindeki amacın; Musul’da düştükleri zor durumdan kurtulmak ve güvenlik güçlerinin dikkatini dağıtmak olduğunu ifade etti.

Yusuf, kentin sürekli göç aldığını DAİŞ’ten kaçan ve Kerkük’e sığınan mültecilerin arasında teröristlerin de gizlendiğini belirterek sığınmacıların şehre alınırken soruşturmalarına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.  

Kente saldıran DAİŞ teröristleri cami minarelerinden Arap halka çağrıda bulunarak kendilerine destek vermelerini istedi. Ancak Eyüp Yusuf, halkın hiçbir destek vermediğini aksine teröristlere silahlarıyla karşılık verdiğini hatta birkaç teröristin kent merkezinde vatandaşlar tarafından öldürüldüğünü dile getirdi.

Yusuf Kerkük halkına seslenerek kentte sükunetin yeniden tesis edildiğini, korkmamalarını ve saldırıların bastırıldığını söyledi ve en geç iki saat içinde bütün kontrolün güvenlik güçlerince ele geçirileceğini duyurdu.

Yaralı teröristlere ilaç götürmek isteyen kadın yakalandı

Kerkük’e saldıran yaralı teröristlere ilaç götürmek üzere olan bir kadın güvenlik güçlerince yakalandı.

DAİŞ teröristi yakalanırken K24 Canlı yayındaydı

Kerkük güvenlik güçleri kendini patlatmak üzere olan bir intihar saldırganını kıskıvrak yakaladı. Terörist güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırılırken K24 canlı yayındaydı ve görüntüleri izleyicileriyle paylaştı.

K24 televizyonu, Musul operasyonunun yanında Kerkük’teki saldırıları da an be ekranlarından paylaşarak dünya medyasının da dikkatini üzerine çekti. Yaptığı tarafsız yayıncılığıyla adından söz ettiren K24, dünya basınında kaynak gösterilmeye devam ediyor.