Prens William’dan rekor ‘iklim krizi’ ödülü

İngiltere tahtının 2 numaralı varisi Cambridge Dükü Prens William, iklim kriziyle mücadele için The Earthshot Prize adıyla yeni bir ödül projesi başlattıklarını ve rekor ödül dağıtılacağını duyurdu.

HABER MERKEZİ

İngiltere tahtının 2 numaralı varisi Cambridge Dükü Prens William, iklim kriziyle mücadele için The Earthshot Prize adıyla yeni bir ödül projesi başlattıklarını ve rekor ödül dağıtılacağını duyurdu.

İngiltere Prensi William küresel ısınmayı önleyici çözümler bulunmasını hızlandırmak için ödül vereceklerini duyurdu. 2020 yılından itibaren her yıl kraliyet tarafından verilecek olan The Earthshot Prize adlı ödül ile çevre kirliliği ve küresel ısınmayı engelleyen projeler sunan 5 kişiye veya gruba milyon sterlinlik yatırım yapılacak.

Kensington Sarayı, projeyi salı günü “2020’li yılları gezegenimizi onarmak için on yıllık eyleme dönüştürürken kim öncülük etmeye hazır?” tweetiyle duyurdu.

Ödülü eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton ile birlikte verecek olan Prens William, 10 yıl içerisinde önlem alınmazsa küresel ısınmanın geri döndürülemez zararlar vereceğini dikkat çekti.

"Yeryüzü dönüşü olmayan bir noktada ve biz bariz bir seçimle karşı karşıyayız" diyen William, "Ya olduğumuz gibi devam edeceğiz ve gezegenimize onarılmaz şekilde zarar vermeyi sürdüreceğiz ya da insan olarak eşsiz gücümüzü ve sürekli liderlik, yenilik ve problem çözme yeteneğimizi hatırlayacağız. İnsanlar harika şeyler başarabilir. Gelecek on yıl bize en büyük testlerimizden birini, Dünya’yı onarmak için on yıllık eylemi sunuyor" dedi.

EN PRESTİJLİ ÖDÜL OLMASI AMAÇLANIYOR

Dünyanın en prestijli ödülü olması amaçlanan The Earthshot Prize İngiliz doğa bilimcisi ve yayınca Sir David Attenborough tarafından da desteklenecek.

Projenin internet sitesinde yer alan açıklamada, “Zorluklar herkesin sesinin duyulması için bir şans olacak, yeni nesil düşünürleri, liderleri ve hayalperestleri motive etmek ve onlara ilham vermek istiyoruz” ifadesi kullanıldı.