DAİŞ'in çıkardığı dumanlar uzaydan görüntülendi!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) yayınladığı fotoğraflarda...

DAİŞ'in Musul'daki petrol tesisleri ve bir çok fabrikayı ateşe vermesi ardından gökyüzünü kaplayan dumanlar uzaydan görüntülendi. Bunun yanı sıra ABD'li bir askerin karadan çektiği fotoğraf, durumun vahametini başka bir açıdan ortaya koyuyor.

Bölgedeki sivil ve askerler toksik dumanın etkisinde kalıyor.

Kürdistan Peşmerge güçleri ve Irak ordusunun Musul'a operasyon düzenlemesi ardından DAİŞ  Musul çevresinde bir çok petrol tesisi ve  fabrikayı ateşe verdi. DAİŞ bu defa Musul'un 40 kilometre aşağısındaki bölgelerde yangınlar çıkardı, yükselen duman ve gaz bulutları gökyüzünden görüntülendi.

DAİŞ yangınlarla Irak ve Kürdistan kara güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmayı, Uluslararası Koalisyon Güçleri'ne bağlı uçakların hedefi olmaktan kurtulmayı hedefliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) yayınladığı fotoğraflarda duman ve gaz bulutları uzaydan görülüyor. Söz konusu dumanlar bölge ülkeleri için de tehlike oluşturuyor.

Bill Duncan isimli ABD askeri de karadan bir fotoğraf çekerek durumun vahametini ortaya koydu. Duncan'ın söz konusu fotoğrafı yorumsuz paylaştığı görüldü.