Peşmerge 6 köyü daha kurtardı

Kürdistan Silahlı Kuvvetler Komutanlığından yapılan açıklamada, Peşmerge güçlerinin 6 köyü kurtardığı ve DAİŞ'e ait 50 bomba yüklü aracın imha edildiği bildirildi.

Kürdistan Silahlı Kuvvetler Komutanlığı, Musul operasyonuna ilişkin bir açıklama yayınladı.

Komutanlıktan yapılan açıklamada, Peşmerge güçlerinin 6 köyü kurtardığı ve DAİŞ'e ait 50 bomba yüklü aracın imha edildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, bugün saat 13.00 sularında Peşmerge'nin, Musul'un doğusunda bulunan Faziliye, Şirin Çeşme, Tishirab, Xazir, İshak ve Mar Orava köylerinin kurtardığı aktarıldı.

Peşmergenin şimdiye kadar 500 kilometrekarelik alanı kontrol ettiği belirtilirken, toplamda 28 köyün kontrol altına alındığı kaydedilerek, kontrol edilen yerlerin bazılarının DAİŞ'in Ninova temsilciliği olarak kullanıldığı bildirildi.

Peşmerge güçlerinin Faziliye, Betna, Fılfel, Naweran'ı kurtardığı belirtilen açıklamada, Başika kasabasının da kuşatıldığı belirtilerek, DAİŞ'in Musul merkezine giden önemli yollarının kontrol edildiği böylece takviye destek alamayacağı bildirildi.

Peşmerge güçleri tarafından kontrol edilen köy, ilçe ve alanların DAİŞ'in silah ve eleman desteği sağlamasına engel olacağı ifade edilirken, Musul kent merkezine yapılması planlanan operasyon için önemli bir aşamanın kaydedildiği aktarıldı.

Uluslararası Koalisyonun şimdiye kadar yaklaşık 550 hava operasyonu düzenlediği belirtilen açıklamada, 50 bomba yüklü aracın ve en az 800 patlayıcının imha edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca Musul operasyonunun başlangıcından bu yana 7 bin insanın göç ettiği bilgisine yer verildi.