Çin’de salgına karşı insansız kurye

Coronavirüs salgını vakalarının artmaya devam ettiği Çin’de salgının yayılmasını önlemek amacıyla insansız teslimat araçları, tıbbi ürün teslimatı yapıyor.

HABER MERKEZİ

Coronavirüs salgını vakalarının artmaya devam ettiği Çin’de salgının yayılmasını önlemek amacıyla insansız teslimat araçları, tıbbi ürün teslimatı yapıyor.

Çin’den dünya geneline yayılan ve binden fazla kişinin ölümüne neden olan coronavirüs salgınına karşı ülke genelinde önlemler alınmaya devam ediyor.

Virüsün hızlı yayıldığı ülkede salgının daha fazla yayılmaması için kurye teslimatlarına bazı kısıtlamalar getirildi.

Karantina altına alınan Wuhan kentinde kullanılan insansız teslimat araçları, lojistik şirketi ve Dokuzuncu Wuhan Hastanesi arasında tıbbi ürün dağıtımında önemli bir araç haline geldi.

Aracın üreticisi şirket yapılan açıklamada, sağlık ürünlerinin ve vatandaşların ihtiyaçlarının hızlı ve steril dağıtımı için araçların üretiminin arttırılacağı duyuruldu.

Öte yandan ülkede kuryelerin apartman ve sitelere girişlerine sınırlar getirilmesi nedeniyle, vatandaşların birçoğu alışverişlerini internet üzerinden yapıyor.

Büyük kentlerin farklı noktalarındaki sitelerin kapılarının önünde araçlarıyla posta dağıtan kuryelerin biriktiği gözlemleniyor.

Çin’de yeni tip coronavirüs zatürresi (NCP) salgını nedeniyle can kaybı 1017, salgından etkilenenlerin sayısı da 42 bin 638’e yükseldi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan (NHC) yapılan açıklamaya göre, NCP bulaşma durumu şüpheli olan kişi sayısı 21 bin 675, müşahede altına alınanların sayısı ise 187 bin 728 oldu.