KUPA1 - Atalanta Valencia’ya acımadı

İlk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ilk maçında Valencia'yı ağırlayan Atalanta, rakibini net bir skorla mağlup etmeyi başardı.

HABER MERKEZİ

İlk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ilk maçında Valencia'yı ağırlayan Atalanta, rakibini net bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Tarihinde ilk kez Avrupa'nın en büyük kupasında mücadele eden Atalanta, Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Valencia ile karşı karşıya geldi.

16’ncı dakikada sol tarafta topla buluşan Papu Gomez ceza sahasına girip kale sahasına ortalarken Hans Hateboer yakın mesafeden topu ağlara gönderdi.

İlk yarının sonlarında ise ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Hateboer'in pasıyla ceza yayı yakınlarında topla buluşan Josip Ilicic meşin yuvarlağı sakladıktan sonra sağ ayağıyla çok sert vurdu ve skoru 2-0 taşıdı. 

Maçta bir saatlik bölüm tamamlanırken ev sahibi ekip üçüncü golü buldu. Kondogbia'nın kaptırdığı top sonrası ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Remo Freuler sol çaprazdan sağ ayağıyla harika bir şut attı ve farkı üçe çıkaran golü kaydetti.

İspanyol ekibi golün ardından Maxi Gomez ile net bir fırsattan yararlanamazken 63. dakikada sahneye yeniden Hateboer çıktı. Önde yakalanan Valencia savunmasının arkasına atılan pasa orta saha çizgisinden hareketlenen Hollandalı futbolcu, sağ kanattan taşıdığı topla ceza sahasına girdi ve çaprazdan sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Maçtaki ilk değişiklik Valencia'dan gelirken 62. dakikada oyuna giren Denis Cheryshev, yalnızca iki dakika sonra ceza sahası dışından düzgün bir vuruş çıkartarak farkı üçe indirdi.

Mücadelenin kalan bölümlerinde Valencia yakaladığı fırsatları değerlendiremezken maç Atalanta'nın 4-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı. 

Kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi eleme turuna katılan Leipzig ise, deplasmanda Tottenham'ı 1-0 mağlup etti.