Bağdadi’den “Türkiye’yi işgal” çağrısı

Terör örgütü DAİŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'ye ait olduğu söylenen bir ses kaydı yayınlandı. Kayıtta Bağdadi, örgüt üyelerine “Türkiye bugün artık menzilinize girdi. Orayı işgal edin” diyor.

Terör örgütü DAİŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'ye ait olduğu söylenen bir ses kaydı yayınlandı. Kayıtta Bağdadi, örgüt üyelerine “Türkiye bugün artık menzilinize girdi, cihadınızın hedeflerinden biri haline geldi. Orayı işgal edin” çağrısında bulunuluyor.

Reuters haber ajansının duyurduğu gerçekliği henüz doğrulanamayan 31 dakikalık video kaydında, Bağdadi, Musul operasyonu ile ilgili şunları söylüyor: "İslam Devleti'nin bugün sürdürdüğü büyük cihat ve giderek şiddetlenen bu savaş, zaferden bir adım ötede olduğumuza inancımızı artırıyor. Ninova halkı, 'Allah düşmanlarına" karşı sürdürdüğümüz cihadın zayıflamasına izin vermemeli."

Video kaydında Türkiye için de ayrı bir bölüm var. Video kaydında Bağdadi örgüt üyelerine çağrı yaparak, "Artık nefretinizin ateşini Türk askerlerine boşaltabilirsiniz" diye sesleniyor.

Video kaydında şu ifadeler yer alıyor: "Türkiye bugün artık menzilinize girdi, cihadınızın hedeflerinden biri haline geldi. Orayı işgal edin, ve güvenli olduğunu sandığı yerlere korku salın." Ses kaydında Bağdadi, örgüt üyelerine intihar eylemi çağrısı da yapıyor.

Bağdadi'ye ait olduğu öne sürülen son ses kaydı Aralık 2015 tarihinde yayınlanmıştı.