Kerkük’te Covid-19’a yakalananlar iyileşti

Kerkük’te coronavirüse (Covid-19) yakalanan 1 kişi daha iyileşmesinin ardından hastaneden taburcu edildi.

K24 - KERKÜK

Kerkük’te coronavirüse (Covid-19) yakalanan 1 kişi daha iyileşmesinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Kerkük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Coronavirüse yakalanan çocuk, aynı aileden salgına yakalanan 4 kişiden biriydi” dedi.

Kerkük’te aynı aileden virüse yakalanan 4 kişiden 3’ünün iyileşmesinin ardından dün taburcu edildiklerinin kaydedildiği açıklamada, bugün de söz konusu aileden olan çocuğun iyileştiği ve taburcu edildiği belirtildi.

Kerkük’te coronavirüs ilk olarak aynı aileden 4 kişide görülmüştü. Daha sonra İran’dan dönen bir kişide daha virüsün tespit edildiği kaydedilmişti.

ERBİL’DE İKİNCİ VAKA

Öte yandan, Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı, Erbil’de ikinci coronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Cuma günü akşam saatlerinde başkent Erbil’de ilk coronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından, Cumartesi akşamı da ikinci vakanın tespit edildiği belirtildi.

Dün 72 kişinin coronavirüs taramasından geçtiğinin kaydedildiği açıklamada, virüsün 49 yaşındaki bir kadında tespit edildiği ifade edildi.

Söz konusu kişinin sağlık gözetimine alındığı bildirildi.

Kürdistan Bölgesi’nde coronavirüse yakalananların sayısı 10’a yükselirken, Süleymaniye’de bir kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Irak'ta ise dün 8 kişide daha tespit edilen yeni tip coronavirüs vaka sayısının 55'e yükseldiği bildirilmişti. Virüs nedeniyle Bağdat’ta 2 kişi yaşamını yitirmişti.