Kuveyt'te coronavirüs vaka sayısı artıyor

Kuveyt'te yeni tip coronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısı 130'a ulaştı.

HABER MERKEZİ

Kuveyt'te İngiltere'den ülkelerine dönen 7 vatandaşta Covid-19 tespit edildi ve toplamda tespit edilen vaka 130 oldu.

Kuveyt'te yeni tip coronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısı 130'a ulaştı.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Abdullah Sened, düzenlediği basın toplantısında, son olarak İngiltere'den ülkelerine dönen 7 Kuveyt vatandaşında Covid-19 görüldüğünü söyledi.

Ülkede coronavirüse yakalanan 130 kişiden 12'sinin iyileşerek hastanelerden taburcu edildiğini aktaran Sened, 118 hastanın tedavisinin sürdüğünü ve bu kişilerden 4'ünün yoğun bakımda olduğunu ifade etti.

Sened, ülkede sağlık hizmeti veren birimlerin en kötü senaryoya hazırlıklı olduğunu belirterek, "Mümkün olduğunca en çok hastaya bakmak için hazırız" dedi.

TUNUS'TAKİ SON DURUM

Öte yandan, Tunus Sağlık Bakanı Abdullatif el-Mekki, düzenlediği basın toplantısında, ülkede Covid-19 şüphesiyle karantinaya alınan 5 bin 957 kişiden 2 bin 698'inin taburcu edildiğini duyurdu.

Tunus'ta son olarak 24 kişide Covid-19 tespit edildiği açıklanmıştı.

BAE'DE TÜM İBADETHANELER 1 AY SÜREYLE KAPATILDI

Diğer yandan Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ülke genelindeki tüm ibadethaneler 4 hafta süreyle kapatıldı.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberine göre, BAE Sağlık Bakanlığı’nın talimatları ve Fetva Kurulu’nun fetvası doğrultusunda ülke genelindeki camiler ve gayrimüslimlerin ibadethanelerinin 1 ay süreyle kapatılması kararı alındı.

Kararın bir ay sonra yeniden gözden geçirileceği kaydedildi. 

BAE'de Covid-19 tespit edilenlerin sayısı 85'e yükselmişti.