Rihanna'dan virüse karşı 5 milyon dolarlık bağışı

Dünyaca ünlü Barbadoslu şarkıcı Rihanna, küresel çapta coronavirüsle mücadele eden, acil durum hazırlık ve müdahale programlarını finanse eden Clara Lionel Derneği’ne 5 milyon dolar bağışladı.

HABER MERKEZİ

Dünyaca ünlü Barbadoslu şarkıcı Rihanna, küresel çapta coronavirüsle mücadele eden, acil durum hazırlık ve müdahale programlarını finanse eden Clara Lionel Derneği’ne 5 milyon dolar bağışladı.

Çin'de başlayan ve dünyayı etkisine alan coronavirüs için tedavi araştırmaları tüm hızıyla devam ederken, yardım kampanyaları da arka arkaya geliyor. Son olarak ünlü şarkıcı Rihanna 5 milyon dolarlık bağışta bulundu.

Clara Lionel Derneği Başkanı Justine Lucas, “Bu sarsıcı salgında yetersiz hizmet alan ve dışlanmış toplulukları korumaktan daha önemli ve daha acil bir şey yok” ifadesini kullandı. 

ÜNLÜ İSİMLERDEN BAĞIŞ

Milan forması giyen futbolcu Zlatan Ibrahimovic virüse karşı bağış kampanyası başlattı.

Kendisinin de bağış yapacağını açıklayan 38 yaşındaki futbolcu; “İtalya bana çok şey verdi ve bu dramatik zamanda, ben de bu sevdiğim ülkeye daha fazlasını geri vermek istiyorum” dedi.

Artan coronavirüs vakaları nedeniyle sağlık imkanlarının daraldığı İtalya'da, ünlü modacı Giorgio Armani 1,25 milyon euroluk bağış yaparak salgınla mücadeleye destek oldu.

İtalyan influencer Chiara Ferragni ve kocası Fedez, İtalya'daki coronavirüs salgını ile başa çıkmak için başlattıkları bir Go Fund me kampanyası aracılığıyla 3.6 milyon euroluk bağış topladı. Çift ayrıca Milano'daki aynı hastanenin yeni hastane yataklarının finanse edilmesine yardımcı olmak için 100 bin euroluk kişisel bir bağış yaptı.

Hollywood'un ünlü çifti Blake Lively ve Ryan Reynolds, coronavirüs salgını nedeniyle, kar amacı gütmeyen ve ihtiyacı olanlara güvenli gıda yardımı sağlayan iki kuruluş Feeding America ve Food Banks Canada’ya toplam 1 milyon dolarlık bağış yaptı.

Juventus, coronavirüsle mücadele kampanyasına yüklü miktarda bağışta bulundu. Takımın deneyimli ismi Leonardo Bonucci de kampanyaya katılırken, Bonucci oğlu Matteo'nun 2016'dan 2018'e kadar tedavi gördüğü hastaneye 120 bin euro bağışladı.