Diyarbakır'da virüsü yenen 12 kişi taburcu oldu

Diyarbakır’da, yeni tip coronavirüs (Covid-19) tedavisi gören 12 kişi, sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde taburcu edildi.
kurdistan24.net

K24 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da, yeni tip coronavirüs (Covid-19) tedavisi gören 12 kişi, sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde taburcu edildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan ve pandemi hastanesine dönüştürülen Kalp Hastanesi’nde tedavi gören 12 coronavirüs hastası alkışlarla taburcu edildi.

Aralarında 87 yaşındaki Abdulkerim Çalhan ve 85 yaşındaki Havva Çelik isimli vatandaşların da bulunduğu 12 kişi, sağlık görevlileri tarafından alkışlar eşliğinde evlerine uğurlandı.

Hastane önünde açıklama yapan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, 63 klinik ve 42 yoğun bakım yatağına sahip hastanede coronavirüsle mücadele ettiklerini söyledi.

Şimdiye kadar coronavirüse yakalanan 64 vatandaşı taburcu ettiklerini ifade eden Kadiroğlu, “İnşallah taburcu sayısı her geçen gün artarak devam edecek. Halkımızdan isteğimiz mutlaka bireysel hijyenlerine ve korunma tedbirlerine sıkı sıkıya riayet etmeleri. Bu hem kendileri hem de toplumsal kurtuluşumuz için önemli. Bu, kişinin kendisini koruması aynı zamanda karşısındakine saygı göstermesidir” dedi.

'TOPLAM 61 HASTAMIZ VAR’

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen de hastalara tüm rutin tanı ve tedavi yöntemlerini uyguladıklarını belirterek, halktan beklentilerinin izolasyona devam etmeleri olduğunu söyledi. Çelen, el yıkama alışkanlığının maksimum seviyede tutulması gerektiğini belirtti.

Çelen, "Toplam 61 hastamız var. Bunlardan 11'i yoğun bakımda. Diğerleri de klinik serviste. Ayrıca 5 çocuk hastamız mevcut. Bugün 12 hastamız taburcu ediliyor. Bu hastalarımız tedavilerini aldılar. Akciğerlerindeki bulgular da düzenlendi. Evde izolasyon şartına riayet etmeleri koşuluyla hastalarımızı taburcu ettik” diye konuştu.