K24 ÖZEL - HDP’ye göre neler olacak?

HDP’li vekiller, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinenin son yıllarda yürütülen politikaların devamı niteliğinde olduğunu belirterek, normalleşme sürecinin gerçekleşmeyeceğini söyledi.

ANKARA (K24)

HDP’li vekiller, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinenin son yıllarda yürütülen politikaların devamı niteliğinde olduğunu belirterek, normalleşme sürecinin gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Türkiye’de 24 Haziran seçimlerinin ardından yeni bir sisteme geçildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinede Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Milli Savunma Bakanı olarak atanırken, önceki dönemin tartışmalı ismi Süleyman Soylu, yeniden İçişleri Bakanı oldu.

K24’e konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi Hişyar Özsoy, Süleyman Soylu ve eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın kabinede yer almasını, “Görünen o ki bir savaş hükümeti kurulmuş durumda. Siyasal muhalefet üzerindeki baskıların giderek artacağını düşünüyoruz” şeklinde yorumladı.

Hişyar Özsoy, şiddetin artacağını söyleyerek, Kürt meselesinin askeri ve milliyetçi mekanizmalarla ele alınmaya çalışıldığını belirtti.

BARIŞ ATAY: ÇÖZÜLMEZ

K24’e konuşan HDP Hatay Milletvekili Barış Atay da, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kapalı bir sistem kurmak istediğini savunarak, bunun önümüzdeki günlerde etkisinin görüleceğini söyledi.

K24’e konuşan Atay, Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabineye de değinerek, Süleyman Soylu’nun yeniden İçişleri Bakanlığı’na getirilmesini eleştirdi.

Atay, Kürt sorununun çözümü ve partisinin çalışmaları konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

“Kürt sorununun çözümü Erdoğan’la hallolabilecek bir iş değil artık. Böyle bir beklentide bulunmak bile, en hafif tabiriyle naifliktir. HDP bugüne kadar yaptığı gibi toplumsal barışı sürdürmek için çalışmalarını sürdürecektir. Ben ise bir süredir baskı altında olan kültür-sanat alanına dönük çalışmalar yapacağım.”

K24’e konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da, “Yalnızca Kürt meselesi değil, bütün demokrasi meselelerinde ‘normalleşmeyeceğim, olağanüstü durumu devam ettireceğim ve her türlü itirazı baskılayacağım’ mesajıdır, Süleyman Soylu’nun yeniden İçişleri Bakanı olması. Süleyman Soylu, bugüne kadar her türlü itirazı baskılamak ve hapsetmek üzere bir politika yürüttü.”