Diyarbakır'da kuaförler açıldı: Parasız gelin, maskesiz gelmeyin

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir süre önce kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonları yeniden açıldı.

Hasan Kösen / DİYARBAKIR

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir süre önce kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonları yeniden açıldı.

Kişiler arası sosyal mesafeyi koruyacak şekilde koltuk sayılarının azaltıldığı salonlarda müşteriler arasında birer koltuk boşluk bırakılmasına dikkat edilirken, 09.00-21.00 arasında hizmet verecek işletmelerde çalışanlarla müşterilerin maske ve eldiven taktığı görüldü.

Diyarbakır’da işletme müdürü olan Zeynep Dağ, ilk çalışma günleriyle ilgili K24’e bilgi verdi.

Yaklaşık 50 gündür salgın nedeniyle kapalı olduklarını söyleyen Dağ, bu süreç içinde maddi ve manevi olarak etkilendiklerini, genelgeyle birlikte hafta içi hizmet veremeye devam edeceklerini belirtti.

İşletmelerinde hem dezenfekte işlemi yapıldığını hem de tek kullanımlık malzemelerle çalışıldığını kaydeden Dağ, müşterilerin de kurallara uyması çağrısında bulunarak, “Parasız gelsinler, eldivensiz, maskesiz gelmesinler diyoruz” diye ekledi.

Genelgeden dolayı cilt bakımı ve iğneli işlemleri yapmadıklarını kaydeden Zeynep Dağ, randevuyla çalıştıklarını ve ücretleri aşağıda tutacaklarını dile getirdi.

Dağ son olarak, hijyen kuralları gereği müşterilere çay, kahve gibi ikramlarda da bulunmadıklarını söyledi.

BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARINDA UYGULANACAK KURALLAR

Türkiye İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeye göre berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanlar maske kullanacak, müşteriler ise işleme göre maskeyi çıkarabilecek. Bu iş yerleri aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edemeyecek.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile zemin dezenfekte edilecek, her işlem sonrasında bu dezenfeksiyonun tekrarlanması sağlanacak.