Dünyanın en büyük petrol sahalarından biri keşfedildi

ABD'de dünyanın en büyük petrol sahalarından biri keşfedildi.

ABD İçişleri Bakanlığına bağlı Jeolojik Araştırma (U.S. Geological Survey) birimi dünyanın en büyük 4'üncü petrol sahasının keşfedildiğini duyurdu. ABD'nin Teksas eyaletinin batısında bulunduğu belirtilen petrol sahasında yaklaşık 20 milyar varil ham petrol olduğu tahmin ediliyor.
 
Teksas'a bağlı Permian Havzası'nda bulunan Wolfcamp adlı sahanın, Suudi Arabistan'daki Ghawar sahası, Kuveyt'teki Burgan sahası ve Suudi Arabistan'daki Safaniya sahasının ardından dünyanın en büyük petrol sahası olduğu kaydediliyor. 
 
Açıklamada, Jeolojik Araştırma Enerji Kaynakları Programı Koordinatörü Walter Guidroz da "Daha önce milyarlarca varil üretilen bölgelerde hala petrol bulma olasılığı var. Teknoloji ve endüstrideki gelişmeler teknik olarak üretilebilir (petrol) kaynaklara önemli etki edebilir. Bu nedenle ABD genelindeki kaynakları yeniden değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, Wolfcamp sahasındaki petrolün değerinin bugünkü fiyatlarla yaklaşık 1 trilyon dolara yakın olduğunu belirtiyor.

Enerji devi British Petroleum'un (BP) haziranda yayınlanan Dünya Enerji İstatistik Görünümü adlı raporuna göre, 2015 sonu itibariyle, ABD, toplam 55 milyar varille dünyanın en çok ham petrol rezervine sahip olan 9'uncu ülkesi konumunda bulunuyor.