AP ve Türkiye görüşmesine ‘Kati Piri’ iptali

Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyet Türkiye'ye gelecekti.

Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyetin çarşamba günü Türkiye'ye yapacağı ziyaret, Ankara tarrafından heyette Türkiye raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri'nin de katılması nedeniyle iptal edildi.

Ziyaret, Başbakan Binali Yıldırım ile Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz tarafından telefon görüşmesinde belirlenmişti.

Avrupa Parlamentosu Ankara'ya, AP Dışişleri Komisyon Başkanı Alman parlamenter Elmar Brok ile Türkiye raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri'yi gönderme kararı aldı. Heyetin Ankara'da, "AP ile Türkiye arasında siyasi diyalogun kopmasını engellemek amacıyla" üst düzey resmi makamlar, muhalefet temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmesi bekleniyordu.

“Türk makamlarla anlaşma sağlanamadı”

Ancak Ankara, Türkiye hakkındaki açıklamaları nedeniyle Kati Piri'yi istemediğini belirtmişti. AP de bu nedenle ziyaretin ilerleyen bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yaparak, ziyaretin, "görüşmelerin formatı hakkında Türk makamlarıyla anlaşma sağlanamadığı” için ertelendiğini duyurdu.