“Halep’te 6 kişi klor gazından hayatını kaybetti”

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, şimdiye kadar yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu

Halep’in doğusunda 6 gündür şiddetli çatışmalar devam ediyor. Çatışmalar sonucunda çoğunluğu çocuk olmak üzere birçok sivil hayatını kaybetti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, şimdiye kadar yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yüzlerce kişi de yaralandı. Bunun yanı sıra ev ve hastanede yıkıldı.  Suriye insan Hakları Gözlemevi, Halep’te aynı aileden 4’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne konuşan bir görgü tanığı olaya ilişkin şöyle konuştu: “Benim evim olayın gerçekleştiği yere yakın. Gece uyurken gürültüden dolayı ne olduğunu anlamak için dışarı çıktık. Klor gazını hissedince ne yapacağımızı bilemedik. Yalnızca birkaç kişiyi hastaneye kaldırabildik. Ama ne yazık ki girdiğimiz bir evde kurtaramadığımız insanlar olduğunu gördük. Klor gazından ölmüştü. “

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim ile görüştü. De Mistura’nın, muhalif grupların Halep’i terk etmesi halinde Şam’ın kentin doğusundaki yerel yönetimi tanımasını önerdiği ancak fakat Muallim’in bu öneriyi reddettiği bildirildi.  Muallim ise düzenlemenin gıda dağıtımını kontrol etmek için muhalif grupların isteği olduğunu ve muhaliflerin kentin doğusunda sivilleri rehin tuttuğunu savundu.