Rusya: Rus-Türk ortak devriyesi sırasında bombalı saldırı düzenlendi

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ve Türk askerlerin İdlib'de gerçekleştirdikleri ortak devriye sırasında bir bombanın infilak ettirildiğini açıkladı.

HABER MERKEZİ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ve Türk askerlerin İdlib'de gerçekleştirdikleri ortak devriye sırasında bir bombanın infilak ettirildiğini açıkladı.

İgor Konaşenkov, yaralı asker olmadığını, sadece Rus zırhlı personel taşıyıcıda küçük çaplı hasar oluştuğunu söyledi.

Konaşenkov, "Bugün Eriha ile Urum el Coz yerleşimleri arasındaki güzergahta ortak devriye faaliyeti gerçekleştirildiği sırada, militanlar M4 karayolundaki durumun izlenmesinin engellenmesi amacıyla bir terör saldırısı girişiminde bulundu. Militanların konvoyun seyrettiği güzergahta bir patlayıcı maddeyi infilak ettirmesi sonucu Rus zırhlı personel taşıyıcıda küçük çaplı hasar oluştu. Devriyeye katılan askerler yara almadı" dedi.

Konaşenkov, tüm askeri teçhizatın ve Rus askerlerin konuşlanma noktalarına döndüklerini de kaydetti.

“RUS-TÜRK MUATABAKATINI ENGELLEME GİRİŞİMLERİNE ARA VERİLMİYOR”

Bu arada Rus yetkili, Suriye topraklarındaki durumun gerginliğini koruduğunu söyledi.

Suriye'deki Rus askeri grubunun temel çabalarının İdlib’de duruma istikrar kazandırmaya ve M4 karayolunda Rus-Türk ortak devriyesi düzenlenmesini öngören mutabakatını uygulamaya yönelik olduğunu belirten Konaşevkov, “terör örgütleri üyelerinin bu mutabakatları engelleme girişimlerine ara vermediğini” kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mart'ta Moskova'da yaptıkları görüşme sonucunda İdlib’le ilgili Soçi Mutabakatı'na ek protokol imzalamıştı.