Fuad Hüseyin: Fransa ve NATO, DAİŞ’e karşı ortak mekanizma kuruyor

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, terör örgütü DAİŞ’e karşı verilen mücadele kapsamında Fransa’nın NATO’yla ortak mekanizma hususunda görüştüğünü söyledi.

HABER MERKEZİ

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, terör örgütü DAİŞ’e karşı verilen mücadele kapsamında Fransa’nın NATO’yla ortak mekanizma hususunda görüştüğünü söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves le Drian ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Fuad Hüseyin, söz konusu görüşmede DAİŞ’e karşı verilen mücadelenin öneminin ele alındığını söyledi. 

Her iki taraf da DAİŞ’e karşı verilen mücadelede ortaklığın devamı hususunda mutabık kalırken, terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonlar için lojistik destek sağlanması gerektiği belirtildi.

DAİŞ’e karşı verilen mücadeleyle ilgili Fransa’nın rolünden övgüyle bahseden Hüseyin, “Fransa, terör örgütü DAİŞ’in nasıl ortadan kaldırılacağı konusunda, ortak bir mekanizma kapsamında NATO ile görüşmekte” dedi.

Jean Yves le Drian ise, Irak’a verdikleri desteği yeniden teyit ederek, yasak egemenliğin korunmasını ve Kuveyt’te düzenlenen Irak’ın Yeniden İnşası Konferansı’ndaki maddelere geri dönülmesi gerektiğini söyledi.