Başbakan’a sosyal medyadan 45 bini aşkın soru

Başbakan Mesrur Barzani, 8 Haziran’da sosyal medya hesaplarından paylaştığı ‘bana sor’ hashtaginin ardından kendisine 45 bini aşkın soru geldiğini söyledi.

K24 - ERBİL

Başbakan Mesrur Barzani, 8 Haziran’da sosyal medya hesaplarından paylaştığı ‘bana sor’ hashtaginin ardından kendisine 45 bini aşkın soru geldiğini söyledi.

Sosyal medya hesaplarından bir video yayınlayan Başbakan Mesrur Barzani, Instagram ve Facebook’tan ‘bana sor’ hashtagiyle gelen 45 bini aşkın sorunun bir kısmını bu akşam ve önümüzdeki günlerde cevaplayacağını açıkladı.

Instagram’da Başbakan’ın ilgili paylaşımı 23 bine yakın beğeni alırken, 8 bini aşkın yorum aldı.

Facebook’ta ise Başbakan’ın paylaşımı 40 bin beğeni alırken, 35 bini aşkın yorum yapıldı.

Geçtiğimiz 20 Haziran’da Facebook hesabından bir açıklama yapan Başbakan Mesrur Barzani, kendisine on binlerce soru geldiğini belirterek, “Gelen on binlerce soru, vatandaşların hükümetin programı ve projelerini merak ettiğinin göstergesidir” demişti.

Ülke içinden ve ülke dışından gelen soruların sayısının on binleri bulmasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Başbakan, tüm sorulara tek tek yanıt vermeyi istediğini ancak bunun mümkün olmadığını kaydetmişti.

Daha fazla soru yanıtlamak için elinden geleni yapacağını belirten Başbakan, ilgilerinden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek, “Vatandaşların sorularının çoğunun belirli konularda. Soruların konularına göre ayrıştırılmasından sonra daha fazla soruya yanıt vermek için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullanmıştı.

8 Haziran’da sosyal medya hesaplarından ‘bana sor’ hashtagini paylaşan Başbakan Mesrur Barzani, “Yakında video yoluyla sorularınızdan bazılarını yanıtlamaya çalışacağım” mesajını paylaşmıştı.

Başbakan’ın Facebook ve Instagram hesaplarından yaptığı duyuruda, söz konusu hesaplardan soru sorulabileceği bildirilmişti.