DAİŞ vahşeti: Şengal’de iki toplu mezar bulundu

Toplu mezarlar, birbirine 150 metre mesafede bulundu.

Toplu mezarlar, birbirine 150 metre mesafede bulundu.

Şengal’de, DAİŞ teröristlerince öldürülen Ezidi Kürtlerin cesetlerinin bulunduğu iki toplu mezar bulundu. Mezarların her birinde 10 ceset olduğu kaydedildi.

Her iki toplu mezarın da Şengal ilçesine 30 kilometre uzaklıkta yer alan Şebabik köyünde bulunduğu ve 150 metrelik mesafelerde olduğu belirtilirken cesetlerin daha çok erkeklere ait olduğu bildirildi.

Her iki toplu mezarda yer alan cesetlerin tamamının Ezidi Kürtlerine ait olduğunu açıklayan Şengal Kaymakamı Mehma Xelil, bugüne kadar 29 toplu mezarın bulunduğunu ve henüz akıbeti belli olmayan binlerce kişinin bulunması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Toplu mezarları keşfeden Peşmerge güçleri, mezarlarda, cesetlerin kimliklerine rastladıklarını söyledi.

DAİŞ teröristlerinin 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’e saldırmasından dolayı binlerce kişi, evlerini terk ederek göç etmek zorunda kaldı. Binlerce kişi ise teröristlerce rehin alındı. Çoğu başka yerlere kaçırılırken çoğunun da akıbetinin ne olduğu bilinmiyor. Şu ana kadar 1600 kişinin cesedine ulaşıldı.

Raporlara göre terör örgütü DAİŞ’in elinde halen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 3 bin 500 Ezidi Kürt rehine bulunuyor.