Erbil ve Bağdat’tan Covid-19 görüşmesi

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci ve Irak Sağlık Bakanı Hasan Tamimi arasında gerçekleşen tetelfon görüşmesinde yeni tip coronavirüsle (Covid-19) ilgili gelişmeler ele alındı.

K24 - ERBİL

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci ve Irak Sağlık Bakanı Hasan Tamimi arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde yeni tip coronavirüsle (Covid-19) ilgili gelişmeler ele alındı.

Irak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci ve Irak Sağlık Bakanı Hasan Tamimi’nin telefonda görüşütüğü belirtildi.

Görüşmede Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta Covid-19 salgınıyla ilgili gelişmeler ele alınırken, özellikle Covid-19’la mücadelede koordinasyonun önemine vurgu yapıldı.

İlaç ve tıbbi malzeme ihtiyacına dikkat çeken Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, uluslararası toplumun Kürdistan Bölgesi’ne yardım etmesi gerektiğini belirterek, Kürdistan Bölgesi için kararlaştırılan bütçenin de gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Saman Berzenci’nin Irak Sağlık Bakanı’nı sorunların çözümünü görüşmek üzere Kürdistan Bölgesi’ne davet ettiği belirtildi.