ABD: 4 örgütü engelledik

ABD hükümeti, radikal silahlı grupların dijital para birimleri veya kripto para birimi kullanarak para toplama girişimlerini engellediğini açıkladı.

HABER MERKEZİ

ABD hükümeti, radikal silahlı grupların dijital para birimleri veya kripto para birimi kullanarak para toplama girişimlerini engellediğini açıkladı.

ABD'nin bu çalışmalarının Hamas'ın askeri kanadı, El Kassam Tugayları, El Kaide ve DAİŞ'i kapsadığı belirtildi.

ABD'li yetkililer tarafından yapılan açıklamada, engellenen kripto para miktarının yaklaşık 2 milyon dolar değerinde olduğu kaydedilid.

ABD Adalet Bakanlığı, yüzlerce kripto para hesabı, dört web sitesi ve dört Facebook hesabına el konulduğunu duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, "ABD hükümetinin bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük kripto para operasyonudur" ifadeleri yer aldı.

ÖRGÜTLER ÖDEMELERİ NASIL ALDI?

Adalet Bakanlığı verilerine göre, El-Kassam Tugayları, Bitcoin bağışlarını istemek için sosyal medyayı ve resmi web sitelerini kullandı.

Hamas'ın silahlı kanadı ise doğrudan bir web sitesi kullanarak bağışları edindi. ABD hükümeti, bağışları durdurmak için bir web sitesinin kontrolünü sağladıklarını söyledi. ABD merkezli bağış yapan kişiler hakkında da arama emirleri çıkarıldı.

Suriye'deki El Kaide mensupları ise mesajlaşma uygulaması Telegram'ı kullandı. Örgüt, bu yolla silah satın almak için bağış talebinde bulundu.

Adalet Bakanlığı DAİŞ'in para toplamak için bir web sitesi ve Facebook sayfaları kullandığını kaydetti. Bakanlığın aktardığına göre örgüt, bağışları bu platformlarda sahte yeni tip coronavirüs ( Covid-19) kişisel koruyucu ekipmanları satarak topladı.

İsmi açıklanmayan bir ABD'li yetkili Reuters haber ajansına verdiği demeçte, "Militanların şifreleme ile korunduklarını düşünmelerine rağmen hiçbir şey gizli değildi" dedi. (Kaynak: BBC)