Süleymaniye'de silahlı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi

Süleymaniye’nin Derbendixan ilçesi yakınlarında kimliği belirsiz iki kişi tarafından sivillere ateş edildiği, saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiği ve bir kişinin de yaralandığı belirtildi.

 Kürdistan’da Süleymaniye’nin Derbendixan ilçesi yakınlarında kimliği belirsiz iki kişi tarafından sivillere ateş edildiği, saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiği ve bir kişinin de yaralandığı belirtildi.

Süleymaniye’nin Derbendixan İlçesi yakınlarında Çırçeqela ile Zerdelika köyleri arasında seyir halindeki sivil bir otomobil silahlı iki kişinin saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda otomobilde bulunan 3 vatandaştan ikisinin yaşamını yitirdiği, diğer vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Silahlı saldırı ardından güvenlik güçleriyle olay yerine intikal eden Derbendixan Şehid Tofiq Hastanesi Görevlisi Dr. Rızgar Wahid Hemexan K24’e yaptığı açıklamada silah seslerinin duyulmasıyla birlikte hastane görevlilerinin de güvenlik güçleriyle olay yerine geçtiğini, silahlı saldırıya uğrayan araçtaki 3 vatandaştan ikisinin olay esnasında yaşamını yitirdiklerini, diğer kişinin de yaralı halde hastaneye kaldırıldığı bilgisini verdi. Yaralı vatandaşın hayati tehlikesinin bulunmadığını da aktaran Hemexan, olayla ilgili yaralı vatandaşın saldırıyı gerçekleştirenlerin uzun sakallı oldukları ve DAİŞ teröristlerine benzediklerini söylediğini aktardı.

K24 / Süleymaniye