Diyarbakırlı genç bisikletle 59 günde 29 ili gezdi

Diyarbakırlı Sadık Başaran (28) adındaki genç, bisikletle 59 günde 29 ili gezdi.

Mahir Yüksel/DİYARBAKIR – Diyarbakırlı Sadık Başaran (28) adındaki genç, bisikletle 59 günde 29 ili gezdi.

K24’e konuşan Sadık Başaran, bisikletle 5 bin kilometre gezdiğini ifade ederek, Kürdistan’ın bütün şehirlerine gitmek istediğini söyledi.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgının başladığı dönemlerde vaktinin çoğunu evde geçiren Başaran, yasakların kalkmasıyla birlikte bir bisiklet alarak gezmeye karar vermiş.

Başta bisiklete bineceğine inanmayan Diyarbakırlı genç, daha sonra yol çıktığında 5 bin kilometre pedal çevirerek, 59 günde 29 şehir gezdi.

Sadık Başaran şunları söyledi:

“İlk başta amacım Bursa’ya kadar gitmekti. Bisikleti hiç bu kadar sürmemiştim. Bu benim için zor oldu. Sonra düşündüm ‘Madem buraya kadar geldim, İstanbul’a da gideyim’ dedi. Sonra bisikletle Diyarbakır’a döndüm.”

Başaran, vaktinin çoğunu bisiklet sürmekle geçirdiğini ve bisiklet sürmenin otomobil sürmekten daha zevkli olduğunu söylüyor.

Bir diğer amacının Kürdistan’ın dört parçasını gezmek olduğunu ifade eden Başaran, “Zaho’ya, Duhok’a, Erbil’e, Süleymaniye’ye Kobani’ye, Doğu Kürdistan’ın (Rojhılat) bütün şehirlerine gitmek, oraları tanımak ve gezmek istiyorum. Bisiklet sürmek araba sürmekten daha zevkli. İnsan araba sürerken sanki televizyon izliyor ama bisiklet sürerken sanki bütün dünyayı izliyor gibi oluyor” şeklinde konuştu.

Salgın öncesi bir restorantta aşçı olarak çalışan Sadık Başaran, şu an birçok kişi gibi işsiz olduğunu, önümüzdeki dönemde dünyayı dolaşmak için iş aradığını söyledi.