Vaka artışlarında 7 Kürt ili başı çekiyor

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre, özellikle Kürt illerinde coronavirüs vakalarında artış yaşanıyor

HABER MERKEZİ- Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre, özellikle Kürt illerinde coronavirüs vakalarında artış yaşanıyor.

Hürriyet gazetesine konuşan Koca, İstanbul ve İzmir’de ciddi artışlar gözlenmediğini ifade etti ve hastane kapasiteleriyle ilgili olarak Türkiye genelinde şu an için bir sorun yaşanmadığını dile getirdi. Fahrettin Koca son dönemde artışın en fazla olduğu ilin ise Ankara olduğunu söyledi.

Koca vaka artışı yaşanan diğer illeri ise Konya, Kayseri, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Erzurum, Batman, Van ve Ağrı olarak sıraladı.

Bakan Koca, hastanelerdeki doluluk oranının ise yüzde 47 seviyesinde olduğunu, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 60 olduğunu ifade etti. Ventilatör doluluk oranının ise yüzde 30’da bulunduğu belirtildi.

Hastanelerde yer bulunamadığı iddialarına da yanıt veren Fahrettin Koca şöyle konuştu:

“Yer yer bazı illerimizde hastane sıkıntısı yaşandı. Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman’da mesela... Ama son bir hafta içinde buralardaki sorun aşıldı. Sadece Diyarbakır’da kısmen sorun var. Bu illerimize yoğun bakım takviyesi yapıyoruz. Şu anda çok önemli bir sorun yok ama önlem almazsak sorun yaşanabilir.”