Almanya Cumhurbaşkanı: Olağanüstü halin üstesinden geldik

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Alman Yazı İşleri Ağı'na (RND) demeç verdi.

HABER MERKEZİ -  Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, yeni tip coronavirüs (Covid-19) aşısındaki gelişmelerle ilgili, "Umut veren haberleri gayet cesaretlendirici buluyorum. Coronavirüsün yarattığı olağanüstü halin üstesinden geldik" dedi.

Frank-Walter Steinmeier, Alman Yazı İşleri Ağı'na (RND) demeç verdi.

Steinmeier "Salgının yarattığı olağanüstü halin üstesinden geldik, şimdi coronavirüsün normal halinde başarısız olmayacağız" diyerek, "Tünelin sonunda ışık var ancak oraya varma mesafemiz ne kadar bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

İnsanların üzerindeki yükün yadsınamayacağını belirten Almanya Cumhurbaşkanı, endişelerin artmasını da anladığını kaydederek, "Ancak yeni enfeksiyon rakamlarının düşmesi ve bu nedenle alınan önlemlerin gevşetilme ihtimali, dikkatli davranmaya devam etmek için inandırıcı argümanlar" diye konuştu.

Steinmeier "coronavirüs yorgunluğunun" sorumsuzluğa dönüşmemesi gerektiği konusunda da uyararak, Almanya'da krizin en yoğun olduğu dönemdeki gibi kamu hayatına yönelik geniş çaplı kısıtlamalara ise ihtiyaç duyulacağını beklemediğini vurguladı.

Almanya Cumhurbaşkanı, herkesin "ikinci bir karantinanın ekonomi için aşırı yıkıcı olacağının bilincinde" olduğunu belirtti.

Steinmeier, böyle bir durumu vatandaşların 4-5 ay öncesindeki gibi anlayışla karşılayacağını beklemenin mümkün olmadığını, bu nedenle eyalet ve federal düzeyde bu tip bir senaryonun engellenmesi yönünde politikalar üretildiğini söyledi. (Kaynak: DW)