Soylu'dan Kürtçe tabela açıklaması

K24/Diyarbakır- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin eskiyen Türkçe ve Kürtçe tabelası yenilenmek üzere kaldırılılması üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bunun bir yenileme çalışması olduğunu ifade ederek, “Milletimizin hassasiyetlerini istismar etmek isteyenler çok olacaktır, merak etmeyin bizler de bunlara fırsat vermemek için çaba sarf edeceğiz” dedi.

5 saat süren güvenlik toplantısı

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere yoğun güvenlik önlemleri arasında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile birlikte bugün özel bir uçakla Diyarbakır'a geldi. Soylu başkanlığında Diyarbakır Valiliği’nde 5 saat süren bir güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından kameralar önüne çıkan Soylu açıklamalarda bulundu.

Hassasiyet vurgusu

KHK kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla’nın talimatıyla belediye tabelası yenileme çalışması başlatıldı. Eski tabela kaldırarak, Ulu Cami, On Gözlü Köprü, Dört Ayaklı Minare tarihi yapıların fotoğraflarının da yer alacağı yeni bir tabela asılacağı ifade edildi. İçişleri Bakanı Soylu, tabela değişim çalışması üzerine; “Bu bir yenileme çalışmasıdır. Milletimizin hassasiyetlerini istismar etmek isteyenler çok olacaktır, merak etmeyin bizler de bunlara fırsat vermemek için çaba sarf edeceğiz” ifadesini kullandı.

Soylu, önümüzdeki aylarda da bölgede olacak

Soylu, önümüzdeki 3-4 ay içerisinde Hatay’dan Iğdır’a kadar olan bölgede çeşitli tarihlerde temaslarda bulacağını ifade etti.

Soylu, “Terörün tasfiye edileceği bir dönemin içerisindeyiz. Bakın terörle mücadele kavramını kullanmıyorum, terörün tasfiye edileceği bir süreçten bahsediyorum” dedi.

Sur’daki yasak kalkıyor mu?

Soylu, 2 Aralık 2015 tarihinden itibaren Sur ilçesinin 5 mahallesinde uygulanan sokağa çıkma yasağının da yakın bir dönemde sonra ereceğini açıkladı.

“Silopi’de çok sayıda suikast silahı ele geçirildi”

Soylu Şırnak’ın Silopi ilçesinde bugün bir araç içerisinde 26 adet tabanca ve 4 adet otomatik tabancanın ele geçirildiğini ifade etti. İçişleri Bakını Süleyman Soylu söz konusu silahların suikast silahları olduğunu ifade etti.

Hasan Kako – K24/Diyarbakır