Fuad Hüseyin: DAİŞ örgütlenmeye devam ediyor

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Berlin’de yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

BERLİN (K24) - Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, “Irak ile diğer bölgelerde DAİŞ’in varlığı hala söz konusu ve DAİŞ buralarda örgütlenmeye, tehdit oluşturmaya devam ediyor” dedi.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Berlin’de yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Fuad Hüseyin, söz konusu toplantıda “DAİŞ tehlikesi sadece Irak toplumu için değil, tüm insanlık için bir tehlikedir. Buna Avrupa toplumu da dahildir. Bu nedenle DAİŞ’in yenilmesi ve örgütlenmesinin önüne geçilmesi için uluslararası devletlerin yardımına ve işbirliğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

DAİŞ’in varlığının devam ettiğini ve örgütlenmeye devam ettiğini belirten Hüseyin, terör örgütünün tehdit olmayı sürdürdüğünü vurguladı.

Fuad Hüseyin, Almanya Dışişleri Bakanı’yla ikili ilişkileri, ekonomideki gelişmeleri ve yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınını konuştuklarını da dile getirdi.

Hüseyin, Washington’da yaptıkları stratejik görüşmelerden de söz ettiklerini belirterek, “Washington’daki görüşmeler Irak’ın ABD ve NATO’yla ilişkilerini belirliyor” dedi.

Heiko Maas ise, “Irak’ın egemenliği bizim için çok önemlidir. Ne yazık ki bu konuda bazı sorunlar var ve Irak’ın siyasi istikrarını yeniden sağlamak için her türlü çabayı gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.