Başbakan: İngiltere’nin desteğini memnuniyetle karşılıyoruz

İngiltere’nin Ortadoğu ve Güney Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakanı James Cleverly’nin, “Bölgede kalıcı bir istikrarın sağlanması için Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasında güçlü bir ilişkinin olması çok önemlidir” mesajında Başbakan Mesrur Barzani’den destek geldi

ERBİL (K24) - İngiltere’nin Ortadoğu ve Güney Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakanı James Cleverly’nin, “Bölgede kalıcı bir istikrarın sağlanması için Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasında güçlü bir ilişkinin olması çok önemlidir” mesajında Başbakan Mesrur Barzani’den destek geldi.

Bugün Başbakan Mesrur Barzani’yle bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Bakan James Cleverly, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Bölgede kalıcı bir istikrarın sağlanması için Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasında güçlü bir ilişkinin olması çok önemlidir. Biraz önce Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’yle görüştüm ve bu amaca ulaşmak için yakın çalışmaya devam etmeyi kabul etti.”

Cleverly’nin tweet’ini alıntılayan Başbakan ise, “Bugün James Cleverly’yle konuşmak bir zevkti. Kürdistan - Birleşik Krallık bağları her zamanki kadar önemli. Birleşik Krallık'ın federal hükümetle karşılıklı saygıya dayalı ve anayasa temelinde nihai bir çözüme varma sürecinde verdiği desteği memnuniyetle karşılıyorum” diye belirtti.