‘Irak İçişleri Bakanı Kürdistani bölgelerdeki sorunu çözme sözü verdi’

Irak İçişleri Bakanlığı’nın, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde Kürt çiftçilere ait arazilerin işgal girişiminde kaynaklanan sorunları çözeceği sözünü verdiği belirtildi.

BAĞDAT (K24) - Irak İçişleri Bakanlığı’nın, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde Kürt çiftçilere ait arazilerin işgal girişiminde kaynaklanan sorunları çözeceği sözünü verdiği belirtildi.

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşir Haddad, İçişleri Bakanı Osman Ganimi’yle bir araya gelerek, Kürdistani bölgelerde Kürt çiftçilerin topraklarının ithal Araplar tarafından işgal edilmesini görüştü.

K24’e konuşan Haddad, Ganimi’nin Kürt çiftçilerin sorunlarını yasalara uygun olarak çözeceği, yasalara aykırı davrananların da cezalandırılacağı sözünü verdiğini söyledi.

Haddad dün de Kürdistan Bölgesi idaresinde olmayan Kürdistani bölgelerde Araplaştırma girişimlerinin önlenmesi için Irak hükümetine resmi yazı gönderdiklerini açıklamıştı.

İthal Arapların bir süredir Kürdistani bölgelerde Kürtlere ait arazilere el koymaya çalıştıkları biliniyor. Özellikle Kerkük’ün Sergeran ilçesine bağlı köylerde bu tür sorunlar daha çok yaşanıyor.

Öte yandan Irak Federal Polisi bu işgal girişimlerinde ithal Arapları destekliyor.