CDU Kongresine Kürtler adına sadece KDP katıldı

Hristiyan Demokrat Birlik Partinin (CDU) Almanya’nın Karlsruhe kentinde düzenlene olağan genel kongresine, Kürt partilerden sadece Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) katıldı.

K24 / Karlsruhe- Hristiyan Demokrat Birlik Partinin (CDU) Almanya’nın Karlsruhe kentinde düzenlene olağan genel kongresine, Kürt partilerden sadece Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) katıldı.

KDP adına kongreye katılan Dış İlişkiler Sorumlusu Hêmin Hewrami, K24’e yaptığı açıklamada, kongrenin önemine değinerek dünya ülkelerinden çok sayıda partinin kongreye davet edildiğini söyledi. Hewrami, KDP’nin, Kürdistan’dan kongreye katılan tek parti olduğunu kaydetti.

KDP’nin dış politikasının; geniş, kapsayıcı ve iyi ilişkiler kurma temelinde olduğunu sözlerine ekleyen Hewrami, dünyada önemli bir konuma sahip partilerle iyi ilişkiler kurduklarını ve yapıcı siyasetleri sayesinde bu güçlü ilişkileri koruyabildiklerini belirtti.

KDP olarak Kürdistan’ın dostlarını çoğaltmayı amaçladıklarını ifade eden Hewrami, “Bugün burada Kürdistan’ın mesajını da ilettik ve Kürdistan için dost edinme yolunda çabalarımız devam ediyor.” dedi.

CDU’un 29’uncu Olağan Genel Kongresi’ne 200 yabancı heyetin katıldığı öğrenilirken Kürdistan’dan sadece KDP’nin hazır bulunduğu belirtildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, CDU’nun 29. Olağan Genel Kongresi'nde tek aday olarak yeniden genel başkanlığa seçildi.