KYB’li yetkililer ‘16 Ekim’ hakkında ne diyor?

16 Ekim 2017’de yaşanan olayların ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) içerisindeki bir grubun çekilme talimatı vermesi konuşulmaya devam ediyor.

HABER MERKEZİ - 16 Ekim 2017’de yaşanan olayların ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) içerisindeki bir grubun çekilme talimatı vermesi konuşulmaya devam ediyor.

Kürdistan Bölgesi halkı ve KYB’li bazı üst düzey isimler KYB içerisindeki bir grubun Haşdi Şabi ile anlaştığı ve Kerkük’teki Peşmerge’ye çekilme talimatı verdiği belirtiyor.

Dönemin KYB Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, söz konusu olayların ardından Kerkük ve Xurmatu felaketlerinin sorumluluğunun KYB’deki bir grubun omuzlarında olduğunu söylemişti.

Kerkük’ün seçilmiş valisi ve KYB eski politbüro üyesi Necmeddin Kerim de, 16 Ekim olaylarının ardından yaptığı açıklamada, 16 Ekim ihanetini yapanların nezdinde ihanetin çok kolay olduğunu belirtmişti.

KYB liderlerinden Mela Bahtiyar ise, “16 Ekim’de Kerkük ve tartışmalı bölgelerin tümünde beklenmedik bir düşüş yaşandı” demiş ve bu olayın Kürt tarihine yeni girmiş bu büyük olayın milletinin vicdanında kalacağını ifade etmişti.

KYB’li bazı isimlerin sosyal medyada halkın zihnini yönlendirmeye çalıştığını ancak bunun çok sorumsuzca olduğunu ve olayın üstünü örtemeyeceğini söylemişti.

Dönemin 70 Peşmergeleri Komutanı ve KYB’nin üst düzey isimlerinden Cafer Şeyh Mustafa da, KYB içerisinde Irak Hükümeti ve Haşdi Şabi ile ilişkide olan bir grubun olduğunu ve bu grubun Kerkük’ü teslim ettiği gibi Süleymaniye, Erbil ve Duhok’u da teslim etmek istediğini dile getirmişti.

Mustafa, söz konusu KYB’li ekibin Haşdi Şabi ve Irak Ordusu’nu Süleymaniye’ye kadar getirmek istediğini söylemişti.