Kerkuki: 16 Ekim ulusal ihanetti

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük – Germiyan Başkanlık Konseyi Başkanı Kemal Kerkuki, 16 Ekim 2017’de gerçekleşen olaylarının ulusal ihanet olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük – Germiyan Başkanlık Konseyi Başkanı Kemal Kerkuki, 16 Ekim 2017’de gerçekleşen olaylarının ulusal ihanet olduğunu söyledi.

K24’e konuşan KDP'li Kerkuki, 16 Ekim ihanetinin Peşmerge’ye yönelik algıyı etkilediğini ve Peşmerge içerisindeki birliğe zarar verdiğini kaydederek, bununla birlikte Kerkük’te Araplaştırma sürecinin yeniden başlamasına neden olduğunu belirtti.

16 Ekim olaylarıyla birlikte Kerkük ve çevresinden binlerce Kürt ailenin göç ettiğini vurgulayan Kerkuki, “Peşmerge’nin sırtına saplanan zehirli bıçak gibi olan bu ulusal ihaneti her sene yeniden hatırlamalıyız” dedi.

İhanetin belli bir grup tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Kerkuki, “16 Ekim ihaneti DAİŞ’e karşı mücadelede Peşmerge arasında var olan birliğe iğne batırmıştır. Kerkük ve Tuzhurmatu’da cephelerini bırakan Peşmergeler kendi istekleri olmadan bunu yaptı” ifadelerini kullandı.

Kerkuki, 16 Ekim 2017’den şimdiye kadar 25 bin Arap ailenin Kerkük’ün atanmış valisinin talimatıyla çevre bölgelerden getirildiğini ve Kürdistani bölgelerin Araplaştırılmasının amaçlandığını bildirdi.

Ayrıca Kerkuki, söz konusu olayların ardından Kerkük’te 3 bin Kürt ailenin evinin talan edildiğini ifade etti.