Kraliyet ailesinin tatili kriz çıkardı

Hollanda Kralı Willem-Alexander ve ailesi çıktıkları Yunanistan tatilini yükselen tepkiler üzerine yarıda keserek tarifeli bir uçakla ülkelerine döndü.

HABER MERKEZİ - Hollanda Kralı Willem-Alexander ve ailesi çıktıkları Yunanistan tatilini yükselen tepkiler üzerine yarıda keserek tarifeli bir uçakla ülkelerine döndü.

Hollanda’da kraliyet ailesinin tatil krizi yaşanıyor. Kral Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima'nın salgın döneminde çıktıkları aile tatili tartışma ve eleştirilere yol açtı.

Hükümetin "Evde kalın" tavsiyesine rağmen kraliyet ailesinin sonbahar tatiline çıkması tepkilere neden oldu.

Devlete ait bir uçakla Yunanistan'ın Mora Yarımadası'ndaki evlerine giden Kral Willem-Alexander, Kraliçe Maxima ile kızları tarifeli uçak ile ülkelerine döndü.

Devlet uçağını sınırsız kullanma hakkına sahip olan Hollanda Kraliyet Ailesi'nin, dönüşte tarifeli uçağı tercih etmesi dikkati çekti.

Kraliyet ailesi, hükümet ya da hava kuvvetlerine ait uçakları, Bayındırlık Bakanlığı Uçuş Koordinatörü'ne bildirmek koşuluyla, sınırsız kullanabiliyor. Uçuşların maliyeti, kraliyet sarayı bütçesinden karşılanıyor.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada yükselen tepkiler üzerine resmi bir açıklama yapılarak, Willem-Alexander ve ailesinin tatillerini iptal ederek, ülkeye geri dönecekleri açıklanmıştı.

Açıklamada, "Tatilimizi iptal edeceğiz. İnsanların medyadaki haberlere tepkilerini görüyoruz ve bunlar bizi yoğun biçimde etkiliyor" ifadeleri yer almıştı.