Fuad Hüseyin’den ‘İsrail’le normalleşme’ açıklaması

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Irak’ın İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesi için batı ve Arap ülkelerinden herhangi bir baskıyla karşılaşmadığını söyledi.

HABER MERKEZİ - Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Irak’ın İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesi için batı ve Arap ülkelerinden herhangi bir baskıyla karşılaşmadığını söyledi.

BBC’ye konuşan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İsrail’le ilişkilerini normalleştirmesi için Arap ve batı ülkelerinden Irak’a herhangi bir baskının söz konusu olmadığını belirtti.

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin Avrupa turunun ertelenmesinin bu konuyla ilişkisinin olmadığını kaydeden Hüseyin, “Başbakan Kazimi’nin Suudi Arabistan’ı ziyaret etmesi ajandada yer alıyor. 2 hafta önce Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’nı ağırladık. Başbakan’ın ziyaretinin ertelenmesinin nedeni teknik sebeplerdi” dedi.

ABD’nin Bağdat’taki büyükelçiliğini kapatma gündemine de değinen Hüseyin, ABD’nin söz konusu kararı durdurduğunu ve ABD ve AB ülkeleriyle büyükelçilikleriyle ilgili müzakerelerin devam ettiğini ifade etti.

ABD’nin büyükelçiliğini kapatma kararının ardından direkt Washington ile görüştüklerini bildiren Hüseyin, büyükelçiliği kapatmamasını istediklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Irak Ümmet Partisi lideri Misal el-Alusi, Irak heyetinin Londra temasları kapsamında İsrailli bir heyetle ilişkileri normalleştirmeyi görüşeceğini iddia etmişti.