Neçirvan Barzani: Hollanda’nın tarım tecrübesinden yararlanmak istiyoruz

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Hollanda’nın tarım ve yükseköğretim alanındaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

ERBİL (K24) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Hollanda’nın tarım ve yükseköğretim alanındaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Neçirvan Barzani, Hollanda’nın Erbil Başkonsolosu Hans Akerboom’u kabul etti.

Kürdistan Bölgesi ile Hollanda arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin ele alındığı görüşmede, özellikle de tarım alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değinildi.

Görüşmede, Hollanda’daki Kürdistan toplumu, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın genel durumu, terör tehlikesi ve yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele konuları ele alındı.

Neçirvan Barzani görüşmede, Kürdistan Bölgesi’nin tarım ve yükseköğretim alanları başta olmak üzere Hollanda’nın tecrübelerinden istifade etmek istediğini belirterek, Kürdistan Bölgesi’nde tarım için uygun zemin olduğunu ve Hollanda’daki özel sektörün yatırımına açık olduklarını ifade etti.

Hollanda Başkonsolosu Akerboom ise, Kürdistan Bölgesi ile farklı alanlarda işbirliği geliştirmekten memnuniyet duyduğunu, ülkesinin tarım başta olmak üzere tüm alanlarda Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini ilerletmeye hazır olduğunu belirtti.

Görüşmede ayrıca Uluslararası Koalisyon bünyesinde yer alan Hollanda askeri gücünün Peşmerge’nin reformu ve eğitimindeki rolü ile terörle mücadele gibi konular da konuşuldu.