Biden, Obama ve Clinton’ı geride bıraktı

ABD’de Başkanlık Seçimlerindeki yarış devam ederken Joe Biden, 67 milyon 682 bin 121 oy alarak Demokratların iki eski adayı Barack Obama ve Hillary Clinton’ı geride bıraktı.

HABER MERKEZİ - ABD’de Başkanlık Seçimlerindeki yarış devam ederken Joe Biden, 67 milyon 682 bin 121 oy alarak Demokratların iki eski adayı Barack Obama ve Hillary Clinton’ı geride bıraktı.

Barack Obama 2012 seçimlerinde 65 milyon 915 bin 795 oyla başkanlığı kazanmış, 2016 seçimlerinin Demokrat adayı Hillary Clinton ise 65 milyon 853 bin 814 oy almış ancak yeterli delege sayısına ulaşamadığı için yarışı kaybetmişti.

AP verilerine göre Biden ise an itibarıyla 67 milyon 682 bin 121 oy alarak Demokratların iki eski adayını geride bıraktı.

AP, Biden’ın Arizona ve Maine eyaletlerinde kazandığını duyurdu. Demokratlar, Arizona'dan 11, Maine'den 4 delege elde etti.

Başkan adayı Joe Biden, oy sayma işlemleri devam ederken kameraların karşısında geçerek destekçilerine seslendi.

“Oy sayımı tamamlanana kadar sabırlı olun” diyen Biden, “Bu gece size bu seçimi kazanma yolunda olduğumuza inandığımızı söylemek için buradayım” dedi.

Delaware'de konuşan Biden, erken oylama ve posta yoluyla yapılan oylamanın sonuçlanmasının zaman alacağını aktararak, “Oyların sayılmasının zorlu işi bitene kadar sabırlı olmalıyız ve her oy sayılıncaya kadar, tüm oylar sayılıncaya kadar bu iş bitmeyecek" ifadelerini kullandı.