Selahaddin’de DAİŞ saldırısı: 3 ölü

Terör örgütü DAİŞ'in Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Şırgat ilçesi yakınlarında düzenlediği saldırıda 1 kişinin öldüğü, örgütün kaçırdığı 2 kişinin de cesetlerinin bulunduğu bildirildi.

HABER MERKEZİ - Terör örgütü DAİŞ'in Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Şırgat ilçesi yakınlarında düzenlediği saldırıda 1 kişinin öldüğü, örgütün kaçırdığı 2 kişinin de cesetlerinin bulunduğu bildirildi.

Selahaddin Polis Teşkilatı'ndan yapılan açıklamaya göre, Şırgat ilçesi yakınlarındaki bir tarlaya döşenen bomba, DAİŞ üyeleri tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada bir çiftçi hayatını kaybetti.

Şırgat ilçesinden 2 kişinin de DAİŞ mensupları tarafından kaçırıldıktan yaklaşık 3 saat sonra ilçenin dışındaki kırsal bölgede cesetlerine rastlandı.

Olaydan hemen sonra bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edilirken, DAİŞ üyelerine operasyon başlatıldı.

DAİŞ’in sabah saatlerinde de Kerkük kentinin güneyindeki Dakuk ilçesi yakınlarında düzenlediği saldırıda 4 Irak askeri yaralanmıştı.

Terör örgütü DAİŞ, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Irak'ın DAİŞ'ten temizlenmesinin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor.