Afrika ülkesi coronavirüse karşı zafer ilan etti

Afrika ülkesi Gabon, coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı zafer ilan ederek, diğer ülkeleri de kendi tecrübelerinden yararlanmaya çağırdı.
Gabon
Gabon

Daily Mail’e konuşan Rose Christiane Ossouka Raponda, 2 milyon nüfusa sahip ülkesinin, Ebola ve AIDS virüslerinin yaygın olduğu dönemde edindikleri tecrübe sayesinde coronavirüs salgınına karşı daha çabuk önlem alabildiklerini söyledi.

Başbakan Rapond, yaklaşan Noel ve yılbaşı kutlamalarına salgın nedeniyle sınırlama getiren birçok Avrupa ülkesinin aksine, kendilerinin normal karşılamaya hazırlandıklarını kaydederek, “Coronavirüsü yendik” dedi.

Gabon’da ilk vakanın tespit edildiği 12 Mart’ta yetkililer, hızlı tedbirler aldı. Sınırlar kapatılarak, vatandaşların yoğun şekilde test yapmasının önü açıldı. Test yaptırmayan kişiler, kalabalık alanlara alınmadı.

Ülkede coronavirüs nedeniyle şimdiye kadar sadece 59 ölüm yaşandı.

Afrika kıtasında diğer kıtalara oranla daha az ölüm yaşandı. Kıta genelinde 50 bin kişi yaşamını yitirdi.

Araştırmacılar bu sonucu, yüksek sıcaklık derecelerine ve güçlü bağışıklık sistemine bağlıyor. Bunun yanında genç bir nüfusa sahip Gabon’da insanların güçlü fiziksel yapıda olduğu ifade ediliyor.

Raponda, coronavirüs aşısının uygulanma safhasının yakın olmasına karşın dünya ülkelerinin, Gabon’un tecrübesinden faydalanması gerektiğini vurguluyor.