Irak Sağlık Bakanı: Aşıları Kürdistan Bölgesi’yle birlikte kullanacağız

Irak Sağlık Bakanı Hasan Temimi, Irak’ın yeni tip coronavirüs (Covid-19) aşısını alacak ilk ülkelerden olacağını ve Kürdistan Bölgesi’yle birlikte kullanacaklarını söyledi.
kurdistan24.net

BAĞDAT (K24)

K24’e konuşan Irak Sağlık Bakanı Hasan Temimi, Irak’ta Covid-19 testlerinin ve iyileşenlerin sayısının arttığını kaydederek, vaka sayılarında düşüş yaşandığı belirtti.

Tehlikenin devam ettiğini vurgulayan Temimi, “Kış mevsimine girdik, sıcaklıklar düştü. Diğer ülkelerin aksine Irak’ta vakalarda düşüş var. Test sayılarını arttırdık ama bu virüsü yendiğimiz anlamına gelmiyor” dedi.

Irak’ın tüm illerinde Covid-19 tehlikesinin devam ettiğini ifade eden Temimi, “Dünya ilaç şirketleriyle iletişim halindeyiz. Irak aşıları ilk teslim alan ülkelerden olacak. Bu, Dünya Sağlık Örgütü’nün onayından geçmeleriyle gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Aşıları Kürdistan Bölgesi ile birlikte kullanacaklarını kaydeden Temimi, Kürdistan Bölgesi’nin Irak’ın bir parçası olduğunu dile getirerek, aşıların Kürdistan Bölgesi’ne gönderilmesinde sıkıntı olmayacağını bildirdi.

Öte yandan, Irak’ta şimdiye kadar 562 bin 520 kişide Covid-19 tespit edilirken, bunlardan 491 bin 657 kişi sağlığına kavuştu, 12 bin 411 kişi ise yaşamını yitirdi.
58 bin 452 kişinin tedavisinin devam ettiği ülkede, 239 kişi yoğun bakımda tutuluyor.